Elk jaar genieten van de Top 2000

Het nieuwe jaar is aangebroken en de winterse feestdagen zijn voorbij. We moeten nu weer een jaar wachten op de gezelligheid van Sinterklaas, kerst en oud en nieuw. Iets wat ik ook erg ga missen in de komende maanden is de Top 2000.

Voor mij is de Top 2000 een heerlijke periode tussen kerst en nieuwjaar waarin je naar leuke muziek kunt luisteren en mensen kunt kijken in het Top 2000 café in Hilversum. De Top 2000 is een lijst van 2000 nummers die door het Nederlandse volk is uitgekozen. Begin december hebben we allemaal kunnen stemmen op de liedjes die we het leukst vinden en zo is er een ranglijst opgesteld. Letterlijk alles komt er in voor: van Guus Meeuwis to

t U2, van de Dire Straits, Metallica, The Rolling Stones, Queen tot de Beatles. Voor iedereen wat wils dus, en het luisteren van de lijst is een perfecte manier om nieuwe nummers te ontdekken. Wat ik ook zo leuk vind aan de Top 2000 is dat je beseft dat je eigenlijk heel veel nummers kent! Zonder dat je je er bewust van bent, herken je de melodie of de tekst van dat ene liedje, wat voor leuke momenten zorgt.

Om eerlijk te zijn is dit het eerste jaar dat ik de Top 2000 echt leuk vind om te luisteren. Toen ik jonger was vond ik het maar saai, al die ‘oude’ muziek, en wilde ik er niets van weten: voor mij maar radio 538 of Qmusic. Dit jaar is het anders; er is een plotselinge verschuiving in mijn interesses opgetreden en nu ben ik wél geïnteresseerd in NPO Radio 2. Bovendien realiseerde ik dat die ‘oude’ muziek helemaal niet zo oud is: onder andere Coldplay, Adele en Ed Sheeran zijn ook in de lijst te vinden.

Het is trouwens zeker de moeite waard om even de site van NPO radio 2 te bezoeken: daar kan je de volledige lijst zijn en kun je bij elk nummer interessante informatie krijgen over dat nummer en de band of zanger(es) die het zong: erg leerzaam en leuk! Zo ken je ontzettend veel weetjes.

Klik hier om naar de site van Radio 2 te gaan.

 

 

 

Afbeelding Top 2000

Afbeelding album Queen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.