Ontdek Magisch Maastricht

Hallo allemaal! Het is weer een tijd geleden sinds mijn laatste bericht, ik ben namelijk erg druk geweest met mijn studie, maar nu is het bijna kerstvakantie en heb ik tijd om over iets te schrijven. Vandaag wil ik wat vertellen over de kerstmarkt van Maastricht, die op het Vrijthof gebouwd is.

Deze markt is open van 1 tot 31 december. Omdat ik in Maastricht woon ben ik er al meerdere keren geweest, want ik was er ontzettend enthousiast over! In het hoge Noorden organiseert men namelijk niet zulke grote kerstmarkten als in Limburg en ik had dus nog nooit een kerstmarkt bezocht die uit meer dan 5 kraampjes bestond. En oh, wat voor een kerstmarkt is Magisch Maastricht ook! Er zijn talloze kramen waar je eten kunt kopen, van Duitse ‘reibekuchen’ tot poffertjes, pizza en patatjes. Natuurlijk kun je er ook glühwein halen: onmisbaar in deze koude maanden. Daarnaast zijn er veel verkopers van wollige accessoires, vele dierenvachten en mooie souvenirs zoals kaarsen of sieraden.

Toch was het hoogtepunt van de kerstmarkt – voor mij in ieder geval – de schaatsbaan. Deze is maar liefst 900 vierkante meter groot en overdekt. Zo kun je heerlijk schaatsen zonder last te hebben van sneeuw, regen of wind. Het huren van schaatsen is niet duur en ook kun je geruime tijd rondjes schaatsen om de grote kerstboom die op de schaatsbaan staat en natuurlijk klinkt er een leuk deuntje om op mee te schaatsen.

Ik zou je dus zeker aanraden om een bezoek te brengen aan de kerstmarkt in Maastricht: het is een ware beleving. Bovendien is ook de rest van Maastricht prachtig versierd met kransen, enorme kerstbomen en kerstverlichting. Naast de sfeervolle omgeving biedt Maastricht ook veel mogelijkheden voor cultuurliefhebbers of shoppers: in de stad zijn veel monumenten te vinden met een zeer interessante geschiedenis en in de grote winkelstraat kun je als winkelaar echt je slag slaan.

Kortom: voor wie echt in de kerstsfeer wilt komen, is Magisch Maastricht de perfecte plek.

 

 

Bron afbeelding: 1limburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.