Uitkijken naar de grootste vlooienmarkt van Europa

Dit weekend vindt de grootste vlooienmarkt van Europa weer plaats bij de IJ-hallen in Amsterdam. Deze populaire en goedbezochte vlooienmarkt wordt elke maand georganiseerd voor mensen die van hun spullen af willen en mensen die juist méér spullen willen. Op deze markt is van alles te vinden; van kleding en schilderijen tot lampen en stoelen – voor iedereen is hier wat wils.

Zelf sta ik dit weekend achter een kraam in een van de enorme hallen waarin de markt plaatsvindt. Mijn oma, moeder, twee zussen en ik hebben, met veel pijn en moeite, een selectie gemaakt uit kleding die we willen verkopen. Dit hoeft niet persé oude, afgedragen kleding te zijn die niemand meer wilt; tegenwoordig kopen we vaak overtollige kleding die we bij nader inzien toch niet zo leuk vinden, of toch niet zo goed past. Vervolgens liggen deze kledingstukken achter in de kast, ongedragen. Omdat dit toch wel zonde is en omdat we graag wat bij willen verdienen (om meer kleding te kunnen kopen, natuurlijk!) hebben we besloten naar de IJ-hallen te gaan. Behalve het winstgevende aspect is het ook heel leuk om een dag lang op de markt te staan. Zo kun je praatjes maken met andere bezoekers en verkopers of zelf de hal verkennen. Zo zijn er bijna bij elke kraam wel goed verstopte juweeltjes te vinden, als je maar goed genoeg kijkt. In die berg met troep kan net die perfecte jurk liggen. Of juist dat paar schoenen die je al heel lang zocht…

Blijkt dus dat je helemaal niet naar een winkelcentrum hoeft te gaan om in felverlichte winkels nieuwe, dure kleding te kopen. Het is veel goedkoper, leuker en vooral milieuvriendelijker om een vlooienmarkt te bezoeken en hier ”nieuwe” kleding te kopen. Bovendien zullen de spullen die je hier vindt veel unieker zijn dan die ene jas bij de H&M waar je al drie anderen mee hebt zien lopen.

Hopelijk heb ik je ervan overtuigd om binnenkort zelf ook een bezoekje te brengen aan de IJ-hallen in Amsterdam en dit weekend plaats ik een verslag van mijn dag op de vlooienmarkt, wat vast heel bijzonder zal worden!

Klik hier om naar de officiële site van de IJ-hallen te gaan meer te weten te komen.

 

Bron: https://ijhallen.nl/fotos.php#gallery-11

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.